Kreativ bakning

bakverk
Man kan idag få ett smärre mindervärdes komplex när man tittar på bilder publicerade på bakverk. De ser inte bara aptitliga ut utan är även många gånger konstverk med tekniker som verkar rent oöverkomliga.

Men är det så svårt att baka och få det se riktigt proffsigt ut? Nä faktiskt finns det mycket som gemene man kan dra nytta av och lyfta bakverkets utseende så de du bjuder på fika blir imponerade. Allt man behöver är några tips och de rätta produkterna.

En av många baktrender som fortfarande funkar är cupcake. En cupcake är egentligen det samma som muffins men är lite sötare och har någon form av glasyr. För att få det exklusiva utseendet kan glasyren eller toppingen spritsas på och använd gärna lite strössel med lite annat utseende än det du normalt köper.

Macaronen har också varit populärt och ett säkert kort när det gäller att imponera lite extra på dina gäster. Här kan man färga in och smaksätta med något spännande som överraskar.

Man kan göra kreativa saker med många andra saker du gör själv som godiset, tårtan eller efterrätten. Du hittar många olika specialtillbehör för dessa på nätet som till exempel sockerpasta till tårtan.

Marsipan finns nu mera i flera färger hos många vanliga livsmedelsbutiker, men sockerpastan är enklare att arbeta med och är inte lika lättillgänglig på dagligvaruhandeln. Sockerpastan kan färgas in eller köps färdig i den färg du vill ha och med lite fantasi kan du göra riktiga konstverk som passar tillfället.

Comments are closed.