Maskerad

HulkenNågot av det äldsta i boken när det gäller att piffa upp en fest eller ett kalas är att sätta ett maskeradtema på arrangemanget. I alla gamla berättelser och historier om kungligheter och förnäma folk, så läser vi om maskeradbaler där poängen låg i mystiken att inte riktigt veta vem som dolde sig bakom masken.

Riktigt så fungerar det inte idag, det är sällan man inte kan utröna vem som är bakom förklädnaden på en maskerad. Nu kanske det inte var så heller förr i tiden utan bara vill poängtera en slag symbolik för den mystik en förklädnad skänker. Oavsett vilket så kan vi konstatera att än idag är utklädnad ett mycket trevligt sätt att göra ett party lite mer intressant.

Överraska dina kamrater

Det som är lite kittlande med maskerader än idag är att man faktiskt, trots att det känns som att det mesta har gjorts, ändå kan överraska sina bekanta. Med lite fantasi så hittar du på nätet en överväldigande mängd med olika maskeraddräkter och utklädnadsprylar. Det kan man väl se lite som det fina med vår tidsålder, att vi slipper springa runt i halvdana Butterickskopior som egentligen inte är speciellt finurliga, bara halvdana, billiga fast dyra plagg som på sin höjd liknar det det ska lite grann.

Välj ett skojigt tema

Att välja ett tema till sin sammankomst är en bra idé. För vem har väl inte varit med om att en maskerad närmar sig och fantasin är motsatsen till flödande. Bestäm istället ett ganska specifikt tema ett tag innan så blir det lättare både för dig som arrangör och för dina gäster. En kul grej är även att välja ett tema med antagonistiskt drag. Det vill säga ett tema där det finns till exempel gott och ont. Vad sägs till exempel som klassikern med någon som Darth Vader och någon som Luke Skywalker? Varför inte som vi länkade till, Hulken – vilken förvisso i sig är en antagonist till sig själv? Eller så struntar ni i vårt tips och låter folk klä ut sig precis som de vill, som på denna fest!

Comments are closed.