Spel

Något som verkligen har kommit stort på nätet på senare tid är spel. Visst är väl det något som verkligen är kul? Det finns mängder av spel på nätet från den enklaste patiens till mycket svårare spel som Mahjong eller mycket svåra pussel.

Det är fantastiskt kul att spela spel och det är bra för de som inte har så stor vänkrets att kunna spela spel med andra människor på Internet. Här finns ingen begränsning. Någonstans i världen finns säkert någon som gärna vill spela Mahjong med dig även om det inte finns det i din närmaste vänkrets annars.

Mahjong

mahjongMahjong är ett mycket gammalt kinesiskt spel och det är verkligen ett spel som kräver skicklighet och strategiskt tänkande. Svenska Mahjong-förbundet har en mycket bra sida där man kan lära sig om spelet om man inte tidigare spelat Mahjong. Kolla här. Läs in dig på spelets regler och sätt sedan igång att spela. Vi kan garantera att du kommer att få många underhållande timmar framöver.

Oftast spelas Mahjong i grupper om fyra stycken. Man spelar med brickor och skall i stort sett försöka para ihop brickorna så att man får kombinationer som tretal, par eller stegar. På så vis liknar Mahjong Poker. Kolla här var du kan spela poker om du vill prova det. Men, Mahjong är mycket mer komplicerat än så. Förr var brickorna tillverkade av bambu men idag är det oftast brickor av plast man använder.

Brickorna tillhör alla olika grupper: Dessa är bland annat Bambu, cirklar, årstider och tecken. Man börjar med att bygga en mur av alla brickor. Muren läggs i en fyrkant och varje del av fyrkanten innehåller 18 + 18 brickor (de läggs på varandra).  Muren delas genom att man slår med tärningarna och bestämmer vem som skall vara Ledarvind. Ledarvinden bestämmer sedan i ett komplicerat förfarande hur brickorna skall delas ut mellan spelarna. Alla spelare har till slut 13 brickor var medan Ledarvinden har 14. Under spelets gång gäller det sedan att få till kombinationer. Det här kan vara riktigt knivigt och man måste lära sig vilka brickor som är möjliga att kombinera. Alla strävar efter att ha lagt ut sina brickor i grupper där man kanske har ett par (där brickorna måste vara helt identiska, tretal (som kallas Pong och är tre identiska brickor) eller stege (kallad Chow och kan bara innehålla tre brickor i följd).

 

 

Comments are closed.